Nieuwe kleur werkkleding  langs het spoor

Nieuwe kleur Werkkleding

Waar werkers langs het spoor eerder fluor gele werkkleding droegen, is het sinds 1 juli 2019 verplicht om fluor oranje werkkleding te dragen voor werkers langs of op het spoor. De voornaamste reden hiervoor is om meer uniformiteit te verwezenlijken met o.a. de bouwsector. Een werker langs het spoor wordt ook geregeld ingezet voor werkzaamheden op de bouw. Daarnaast droegen werkers langs openbare wegen altijd al fluorescerend oranje, geheel volgens de richtlijnen van Rijkswaterstaat. Door deze nieuwe regel hoeft er niet meer iedere dag gewisseld te worden tussen fluor gele en fluor oranje werkkleding. Om onderscheid te behouden in functie mogen leidinggevenden wel de gele kleur blijven dragen.

Het behouden van een hoge zichtbaarheid blijft het voornaamste doel van de veiligheidskleding. Er zit geen verschil in mate van zichtbaarheid tussen fluor oranje en fluor gele veiligheidskleding, aldus het onderzoek van RailAlert, de brancheorganisatie van spooraannemers. Beide kleuren voldoen aan de zichtbaarheidseisen.

Uniwork – Beroepskleding biedt een breed assortiment aan hoge zichtbaarheidskleding en hoge zichtbaarheidskleding welke voldoet aan de RWS normering. Bekijk een van de collecties of vraag naar de mogelijkheden.

Klik op de afbeelding om de catalogus te bekijken